Top 10 hedendaagse ambachtswijven

Ambachten = hedendaagse designs met een verleden

Ambachten linken we heel snel aan folklore en Bokrijk ( geen dis naar Bokrijk want wauw!!! Het is daar prachtig!) of aan een ver en grijs verleden.

Maar ambachten zijn niet alleen helemaal terug in opmars, maar worden ook uit hun context getrokken en van hun hun stoffige jas ontdaan. Het gebruik van oude technieken in combinatie met hedendaags materiaal geeft de mooiste resultaten en op deze manier blijven ambachten en hun specifieke processen ook intact. Doordat we dit vakmanschap betrekken in de hedendaagse maatschappij onderhouden we op een speelse manier ons cultureel erfgoed zonder te vervallen in oude lemen schuren en old white cis men…

Nee, ambachten worden fluide en aangepast aan moderne noden, designs, looks en andere technieken . Het is dus perfect mogelijk om lederbewerking te combineren met lasercutting, prachtige resultaten en een mooie samenwerking van Ye old and the New!

Ambachtelijk werk blijft ook handwerk (en vaak maatwerk) en daar is enorm veel vraag naar.

Een ander aspect dat heel belangrijk is in de deze rare tijden, en dan hebben we het zowel over de burnouts (ziekte van deze tijd) als de covid19-crisis . Bezig zijn met je handen,je hoofd even uitzetten en vergeten, dat is wat je dan exact kan gebruiken.

 

StudioFluo’s top 10 ambachtswijven

  1. Lepel snijden: Hausgemacht
  2. Glasramen : Mestdagh
  3. Boekdesign en binden: Tina de Souter
  4. Zilversmid: Iris van Steenwinckel
  5. Imker: Britt van Marsenille
  6. Manden vlechten: Lesley Van Durme
  7. Parfum ontwerpen: Ortiga
  8. Keramiek: Sophie Verjans
  9. Keramiek : Brenda Keirsebilck
  10. Vilten: Eddie Wollie