Uit een bevraging die hr-dienstengroep Liantis dit najaar uitvoerde, blijkt dat de war for talent in kmo’s aanhoudt. Talent aantrekken en behouden is een ontzettend grote uitdaging voor werkgevers.

Naast werkgevers bevroeg Liantis ook werknemers. Wat verlangen werknemers? Wat trekt hen over de streep om voor een bepaalde werkgever te kiezen? 63% van de werknemers willen vooral minder woon-werkverkeer. Daarnaast zijn flexibele werkuren, het brutoloon, het aantal vakantiedagen en extralegale voordelen belangrijk. Verder maken bedrijven een verschil met: arbeidsorganisatie en keuze van de werkplek. Samengevat: een goede work-life balance is ontzettend belangrijk.

Opleidingen en leergoesting in een onderneming kunnen ook de doorslag geven om al dan niet voor een werkgever te kiezen.

Teamsfeer verbeteren met teambuilding.

Wat de laatste jaren aan belang heeft gewonnen, is het belang van een goede teamsfeer en bedrijfscultuur. In een open, veilige en vertrouwde omgeving gaan de prestaties van teamleden omhoog. Werknemers voelen zich dan gestimuleerd om er het beste uit te halen. 57% van de bedrijven beseft al reeds dat teamsfeer cruciaal is.

Onder meer teambuilding zorgt voor een betere teamsfeer.

Bij StudioFluo begrijpen we de waarde van leuke en unieke teambuilding activiteiten die de teamgeest bevorderen, de communicatie verbeteren en het verzuim vermindert. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Of opteer voor een creatieve babbel tijdens een koffietje.