De groene woontrend Urban jungle is hip and very happening maar kamerplanten zijn prijzig zeker als je gevoelig bent aan ‘speciallekes’ zie blog // Musthaves voor de groene woontrend // voor de zeldaamste kamerplanten of de juiste eyecatcher voor je interieur.

 

Als groenliefhebber wil je altijd maar meer groen in huis , maar wat als het budget het nu niet toelaat? Met deze tips ben je in no-time ook eigenaar van tal van plantbabies .

 

  • Stekken, scheuren en andere vermeerderingstechnieken kan je leren! Stekken is een vorm van vegetatieve vermeerdering. Je kan door middel van stekken zorgen voor een nieuwe plant uit je moederplant. Lees: gratis planten uit een gezonde volwassen plant . De meeste kamerplanten lenen zicht perfect tot stekken. Enkele starters zijn : de pannekoekenplant , de monstera monkey mask , philodendron scandens … wil je hierin verdiepen dan bestaan er workshops planten stekken, vermeerderen en verzorgen bij StudioFluo want er zijn zoveel vormen van vermeingvuldigen!
  • Heb je stekjes op water of al in potgrond staan?? Swap of ruil je planten met exemplaren die je nog niet hebt. De makkelijkste manier is via facebook en zijn genoeg fora waar je stekjes kan ruilen. ‘Plantjes en stekjes’ groep is een aanrader!
  • Maar weet je wat nog belangrijker is om je urban jungle te laten uitgroeien tot een plek waar je zowel Mogli als Baloo de beer in kan verliezen? Je planten de juiste plek in huis geven. Is het een schaduwplant ? Heeft je nieuwe aankoop veel water en zorg nodig of groeit het onder elke omstandigheid. Ben jij iemand die denkt aan voeding bijgeven of wil je liever dat het makkelijke planten zijn.
  • De juiste planten aankopen. Waarop moet je letten als je planten aankoopt? Zijn ze vol, zijn er genoeg vertakkingen ? Vertakkingen tonen aan dat de plant sterk en gezond genoeg is om te groeien en dus vertakkingen bij te maken. Zie je witte puntjes of bruine vlekjes ? Geen goed teken! Laat de plant staan , hoe mooi deze ook gaat passen bij je poederroze zetel .
  • En tip 5 : ben je echt iemand die niet goed is in planten onderhouden? Sterven ze ALTIJD?? Is je vensterbank een kerkhof? Dan heb je nood aan wat extra tips & tricks ! Of ga je voor 2D versie? Leer botanisch aquarel schilderen en hang je muren vol met je eigen creaties, maak kunstbloemen in stof een prachtige , vergeten techniek of ga voor herbarium art en maak van je inkomhal een curiosa plekje.

 

 

Denk je aan stekken waar weet je niet hoe, wat en waarom? Heb je duidelijk geen groene vingers en wil je je planten in leven houden? Of wil je het juiste advies om de juiste kamerplant te kiezen voor jouw interieur? Dan zijn deze workshops zeker iets voor jou!