Keramiek herinner(d)ingen maken en glazuren 4/4

125,00

WORDT DE ARCHEOLOOG VAN JE HERINNERINGEN EN MAAK JE EIGEN HERINNER(D)ING

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

WORDT DE ARCHEOLOOG VAN JE HERINNERINGEN EN MAAK JE EIGEN HERINNER(D)ING
Iedereen durft wel eens nostalgisch te worden bij het zien van een oud stuk Sunlight zeep of een oude ton van Dash waspoeder. Dus, waarom er geen keramieken versie van maken? Breng je eigen herinneringen terug tot leven in keramische sculpturen. Wie van ons gaat er een NOKIA 3310, ipod, walkman, je eerste auto, pakje Tigra / Belga of een casette ontwerpen … zoveel mogelijkheden!
Louise richt haar praktijk op het creëren van objecten die een persoonlijke betekenis hebben, ze maakt een selectie van dagdagelijkse voorwerpen die een nostalgische geladenheid hebben en maakt daarvan keramische replica’s. Het object krijgt daardoor een nieuwe visuele, tactiele context. Het “herscheppen” van deze alledaagse dingen in een artistiek medium brengt een nieuwe dimensie van intrige van de gebruiksvoorwerpen met zich mee. Ze verliezen volledig hun bruikbaarheid en in plaats daarvan nodigen ze ons uit om ze op de schouw te zetten. Deze objecten noemt ze ‘herinner(d)ingen’. Het maakproces zal automatisch een memory-game van associaties en verhalen op gang brengen.
Je gaat naar huis met een keramieken object (herinnerding) en alle technieken die je aangeleerd hebt bij Louise (en een gespreksonderwerp  bij elk vertoon)
Deel 1 (4 april): het object of dier maken
Deel 2 (25 april): het object of dier afwerken en glazuren

Event Details

Dag 1: 04/04/2020

Dag 2: 25/04/2020

Start time: 14:00

End time: 17:00

Venue: StudioFluo