Heb jij al even tijd voor jezelf genomen, eens alleen gaan wandelen, de zon op je gezicht gevoeld of eens iets gedaan alleen voor jou!? Hieronder vind je vijf tips om op een makkelijke leuke manier toch aan selfcare te doen! Want hey… selfcare is not selfish!

  1. Kies een workshop die bij je past en waar je jezelf even volledig in kan verliezen. We weten dat het een ‘wollig’ woord is maar mindfulness is echt een dag hoor.
  2. Knuffel je innerlijke kind, klinkt ook weer wat ‘space’ maar doe gewoon iets dat je als kind graag deed, maar dan met een volwassen twist. Koop een volwassen kleurboek aka een Moleskine schetsboek. Niets sexyer dan iemand op een terrasje te zien schetsen in zijn Moleskine, nietwaar? #smelt!
  3. Sta op en zeg tegen jezelf ‘ ik ben een zot, tof wijf en ik leef voor 1000 vandaag’ Maak van dit voor de dag je ‘alterego’ . Ze vroegen eens aan Rihanna wat doe je als je eens een minder dag hebt? ‘I fake it and smile’ . Voelt contraproductief hé?  Maar glimlachen laat je glimlachen laat andere glimlachen waardoor jij gaat glimlachen! Meta-niveau!
  4. Dans je zorgen weg: Zet je favoriete muziek op en ‘dance like nobody is watching!’
  5. Gewoon eens lummelen in huis of de tuin. Vaak kom je daar tot de beste ideeën.

Onthoud dat zelfzorg niet altijd serieus en zwaar hoeft te zijn. Het kan ook speels en creatief zijn, en het belangrijkste is dat het je gelukkig maakt!