Wat maakt je interieur nu eigen?

DIY-projecten die je huis personaliseren met kleine ingrepen, handmade meubels, creatieve decorstukken en toffe woonaccecoires gemaakt door me-myself-&-I .

Wil jij ook graag graag je interieur customizen met de juiste DIY-eyecatchers en opfleuren zonder designerprijzen te betalen? Een uniek  interieur met je eigen creaties met Studiofluo’s favoriete DIY-tips? Ga zelf aan de slag en geef jouw huis een unieke uitstraling met zelfgemaakte woonaccessoires!

10 DIY tips voor een gepersonaliseerd interieur

 1. Upcycling: maak alvast geen zotte kosten maar herwerk gevonden objecten of kringloopvondsten . Of geef objecten een totaal andere functie dan origineel bedoeld. Dit is een fantastische oplossing om unieke stukken te creëren op een budget. Het zijn de accessoires en decorstukken die je interieur aankleden tot een coherent geheel. Duurzaam decoreren kan je leren!
 1. Verzacht je moderne living en strakke interieur met een weven wallhanging of armbreien in merinowol. Met restjes wol en lontwol creeer je prachtige aaibare werkjes voor aan de muur, een instant booster voor moderne woningen. Of cocoon in de winter onder je eigen handmade armknitting chunky knits met merinowol. It’s so fluffy I could die! Of maak een wool-a-hoop!
 1. De eyecatcher in je interieur? Een gigantisch collagewerk gemaakt uit de oude tijdschriften van je favoriete grootmoeder. Niet alleen bouw je dit laag per laag op, heeft het een nostalgisch gegeven voor jou maar na het inscannen kan je het ook op de juiste grootte en drager afdrukken zodat het echt past bij jouw opstelling in huis. Workshop collage op aanvraag!
 1. Ben je je keukenkasten meer dan beu? Haal de frontjes van je keukenkast en wrap ze met film in de juiste kleur. Deze techniek komt uit de autoindustrie , maar we zouden Studiofluo niet zijn als we hier geen draai aan zouden geven! Ga voor een felle kleur en ben je het beu na enkele jaren? Wrap away!! I said a hip hop the hippie to the hippie
  To the hip hip hop and you don’t stop
  The rock it to the bang bang the boogie
  Say up jump the boogie, dig the rhythm of the boogie, the beat

 

 1. Ontwerp je eigen servies en glazuur in de kleuren die jij wenst! Of ga met porseleinverf aan de slag en accentueer de schoonheid van antiek! Workshop op aanvraag! 
 1. Ikeahacks !! Mijn favoriete rabbithole op pinterest. Weet je niet wat je kan doen met een bepaald meubel of ben je het al beu? Het idee om IKEA-producten te ‘hacken’ en er iets anders van te maken is echt niet nieuw. Maar dat IKEA zelf achter deze HACKS staat dat maakt het juist zo interessant . Oorspronkelijk is dit gestart als een website waar ze ‘tips&tricks’ uitwisselden om bestaande IKEA meubels aan te passen en waar IKEA eerst niet zo happig op was.

“Wat als je een website kon bekijken en trucjes zou vinden voor alle beschikbare producten?” vroeg een van de designers aan het publiek. En zo geschiedde IKEA nam de IKEA hack over.

 1. Heb je hoge plafonds en dacht je aan een grote hangende lamp of een retro kristallen luster ( tot je de prijs zag … ) . Maak zelf een mobile in de stijl van Calder. Het is een soort sculptuur in kinetische kunst ( lees: het beweegt! ). Het is een vrijhangend werk aan je plafond dat met een lichte windstroom of beweging zacht gaat bewegen en dit kan in plexi of metaal helemaal zelf ontworpen worden. Workshop Calder mobiel op aanvraag!
 1. Planten! Groen in huis is altijd een goed idee! Maar is dat DIY?? Ga voor de urbanjungle en werk een ecosysteem in een fles uit. Een jungle in een fles door jezelf gemaakt, afgesloten van de buitenwereld, die zichzelf in leven houdt. Water en voeding geven is overbodig. Een biosfeer is dé blikvanger en geeft je interieur net dat tikkeltje meer.
 1. Ga je voor een DIY-project in de kinderkamer dan zijn de gepersonaliseerde gevilte hoofden van Eddie Wollie en de papier-maché hoofden van Inez Maes fantastich leuke objecten om de kinderkamers op te fleuren. Alle kinderen zijn zot van dieren en wij zijn zot van zowel Eddie Wollie als Inez Maes
 1. Maar denk je ik ga heel die kinderkamer onder handen nemen… dan is het boek Wonderwalls van katrien Vanderlinden de aanrader. Een jungle, de sterrenhemel of een bergwand?? Alles kan met de tips&tricks van Katrien.

Ga aan de slag met onze DIY tips en deel het resultaat met ons! Instagram @studiofluo.be #gaanmetdefluobanaan of kijk eens op www.studio-fluo.be voor upcycling workshops, collagetechnieken en armknitting!