Wil jij ook graag die Urban Jungle in huis? Scroll jij op instagram ook door al de prachtige plant-accounts en #urbanjungles ? De urbanjungle woontrend bestaat al enkele jaren maar is nu echt op zijn hoogtepunt. Het was al zéér aanwezig op de Instagram-accounts van menig millennials, naast kringloopvondsten vond je prachtige kamerplanten die niet alleen mooi zijn in je interieur maar ze zorgen ook voor extra zuurstof in een kamer.

De term urbanjungle komt van urban, stedelijk of stads. We wonen steeds kleiner en in steden waar het moeilijker is om de rust van de natuur op te zoeken. We halen de natuur in huis en zoeken het contract op tussen urban en jungle = een overvloed aan groen en planten! Ook het effect van meer tijd in huis te spenderen, je home office echt eens te benutten  … dit zal zeker meegewerkt hebben in deze groene woontrend.

Wil jij ook graag die Urban Jungle in huis?

Enkele must-haves voor elke plantmom or -dad

🌱 EASY

  • Monstera deliciosa – de gatenplant of gewoonweg monstera
  • Polyscias fabian – donkere bladen die contrasteren met de rest van je planten
  • Pilea peperomioides – pannekoekenplant of money plant – leuke plant om je urban jungle snel te laten groeien, deze is namelijk heel makkelijk te stekken

 

🌱 SPECIAL

  • Philodendron white knight is een van de meest gewilde planten van dit moment. Met zijn witte-gekleurde bonte blad, dieprode stelen en grote bladvorm is deze zeldzame plant een echte must have. Maar ook de variegata of constellation versie zijn erg in trek .
  • Alocasia – alle alocasia’s hebben prachtige grote bladeren (hence the name olifantsoor ) – enkele van hen zijn heel zeldzaam waaronder : de dragon scale –  black velvet – reversa – brisbanesis -lauterbachiana – frydek – cuprea – melo
  • Hoya carnaso compacta – in de volksmond ‘wasbloem’ omdat deze plant prachtige glanzende bijna ‘valse’ bladeren lijkt te hebben. De carnaso compacto heeft het uitzicht van een macramé vriendschapbandje en straalt hetzelfde gevoel uit, vol herinnneringen aan zon, vakantie en liefde.

🌱 DE MTHRFCKRS aka CALATHEAS

 

Prachtige planten met golvende, kleurrijke tekeningen op de ronde, ovale en veervormige bladeren . En het mooiste van deze plant is dat ze reageren op zonlicht. Zodra de zon doorbreekt volgen deze bladeren het zonlicht door helemaal open te vouwen en ’s avonds sluiten ze zich.

  • Wistjedatje: ze reageren ook op geluid en muziek vooral geluidsgolven onder 1000hrtz . Easy like Sunday morning!!

Maar … en dit is echt een grote maar het zijn de meest veeleisende planten die je in huis kan nemen. Ze houden van koele temperaturen want anders gaan hun bladeren krullen. Ze hebben water nodig maar niet te veel want dan gaan de bladeren hangen. Ze hebben niet direct zonlicht nodig , maar staan ook niet graag te donker want ….. dan gaan de bladeren krullen. De diva van alle planten!!

 

Wil je graag alles weten over deze kamerplanten en hun verzorging? Volg dan onze masterclass kamerplanten met SporeNursery en nog andere fantastische planten workshops ! 🌱