Het geheim van een goede teambuilding? De achterliggende beweegreden van de werkgever!
Een teambuilding is veel meer dan een leuke activiteit of een bedrijfsuitje. Het IS letterlijk een team opbouwen.

Waarom moet je soms de teamspirit verhogen? Omdat een bedrijf een groeispurt heeft ondergaan en er veel nieuwe werknemers zijn en dus ook nieuwe persoonlijkheden. Ook een verschuiving in leeftijden kan een mogelijke oorzaak zijn. 

Een andere reden kan een onderliggend conflict zijn of mindere communicatie binnen het team. De verschillende diensten binnen het team hebben weinig of geen connectie met elkaar, hoewel ze voor éénzelfde bedrijf werken! Doet dit bij jou een belletje rinkelen? Dan is het tijd om een GEWELDIGE teambuilding te organiseren!

 

Wat zijn nu de 4 pijlers en de ideale creatieve workshops hierachter? 

1. Team versterken

Succes dat maak je als bedrijf SAMEN! Erken je werknemers als het belangrijkste deel van je bedrijf en je staat al heel ver! Teamactiviteiten zorgen voor een hecht en positief team. Haal je werknemers uit hun comfortzone met een creatieve activiteit waar ze zelf nooit aan gedacht hebben. Denk aan armbreien voor dokwerkers, sneakers pimpen voor de dienst radiologie, of keramiek voor de gemeentewerkers. Een originele creatieve teambuilding haalt je uit die vaste werkomgeving en de bedrijfscultuur, wat zeker zal leiden tot nieuwe inzichten en visies bij de volgende vergadering of brainstorm sessies. Als deze ideeën dan ook nog eens tot stand zijn gekomen door collega’s samen, zal dit de sociale cohesie binnen je bedrijf alleen maar verhogen.

2. Vertrouwen in jezelf verhogen

Vertrouwen in jezelf, in je team, je dienst of  je bedrijf is het fundament van een onderneming. Vergeet aan een rots hangen of gaan wakeboarden. Niet iedereen is namelijk even sportief en als er iets is dat je vertrouwen kan ondermijnen is het nu net op je bek gaan bij een hindernissenparcour. Zit je met een vergrijzing of is er een heuse babyboom aan de gang dan is een creatieve workshop als teambuildingsactiviteit ideaal. 

Iedereen is CREATIEF maar we zijn het gewoon soms vergeten.  

Hoe verhoog je nu het vertrouwen in jezelf?  

  • Leer een nieuwe skill samen met je collega’s. Denk aan aquarel, glasblazen, persoonlijk parfum creëren, planten stekken en sta gewoon versteld van je eigen kunnen. Zelfvertrouwen Boost // IK HEB DAT GEMAAKT // WOW, IK KAN DAT // AMAI, IK BEN FIER OP MIJZELF! Dit zelfvertrouwen neem je mee in besprekingen, visualisaties bij klanten of gewoon die extra opkikker aan de koffiecorner. Niet alleen is dit aan het individu te merken, maar creatieve teambuildings ontwikkelen ook onderling vertrouwen tussen de teamleden. Doorheen het creatief proces leren de werknemers meer over en van elkaar. Ben je sterk in de opbouw van je zelfontworpen koffietas maar minder in de afwerking? Is Anja van de dienst boekhouding een meester in de fijne afwerking…? Sterke en zwakke punten komen naar boven en dit buiten de normale bedrijfsactiviteiten. Laat je team samenwerken en vorm zo dit onderlinge zelfvertrouwen. Vertrouwen in je collega’s zorgt voor een positievere sfeer en een betere communicatie binnen je bedrijf.

3. Betere communicatie door middel van plezier

Creatieve teambuildings helpen bepaalde barrières te doorbreken. Zit naast de CEO van je bedrijf en help elkaar, mors op zijn broek en zorg voor hilariteit. Lachen en humor verhogen de werkvreugde en zorgen voor positiviteit binnen een bedrijf. Samen plezier maken kan je doortrekken naar je werkomgeving en verhoogt de interne communicatie en staat garant voor meer creativiteit bij brainstormsessies. Plezier hebben in je werk is het allerbelangrijkste om je goed te voelen in het team! Dus zeker ééntje om niet over het hoofd te zien! Ga voor creatieve workshops waar je intuïtief mag schilderen, collages kan maken, moodboards mag creëren of voor een bedrijf dat echt out-of-the-box kan denken … maak kerapieten . Plezier verzekerd.

4. Trots zijn op het resultaat

Soms vergeet je als bedrijf waarom je doet wat je doet. Scherp die kernwaarden nog eens aan. Wat is je doel en wat was ook alweer je missie??? Ga voor een creatieve workshop waar verschillende diensten samen aan één uitgewerkt concept kunnen werken met een resultaat dat opgehangen kan worden in de inkomhal. Een gigantisch abstract werk waar alle teamleden samen aan gewerkt hebben. Voor iedereen een eigen handgemaakte koffietas? Een keramieken servies voor in de kantine? Of voor iedereen een geborduurd logo… Leer aan je teamleden dat jullie als bedrijf ook allemaal radars zijn in een goed werkende machine maar dat deze soms eens onderhoud nodig heeft. En dat doe je…inderdaad, door een teambuilding van tijd tot tijd!

Zijn jullie als bedrijf toe aan een onderhoudsbeurt van die geoliede machine??

Neem hier een kijkje en kies dé perfecte teambuilding voor jouw team!

Vraag je offerte hier aan!